designoverlay: show | hide | 30% | 60% | 90%
Bestuur

Het bestuur van de Vereniging van Educatieve Auteurs bestaat uit de volgende personen, allen educatief auteur:

Arend Pottjegort

Arend Pottjegort

Waarnemend voorzitter | Arend Pottjegort is freelance educatief auteur en runt als zzp’er ZinvolLeren.nl. Hij gaf les in het basisonderwijs en werkte zeven jaar fulltime bij uitgeverij Codename Future. Zijn specialisme is het verbinden van onderwijs en samenleving. Hij schrijft hij aardrijkskundemethodes voor uitgeverijen, maakte het concept van enkele Bosatlassen en ontwerpt toetsvragen voor het CITO. Sinds kort staat hij weer twee dagen per week voor een basisschoolklas.
Atte Roskam

Atte Roskam

Secretaris | Atte Roskam schrijft documentatie over voertuigentechniek en ontwikkelt leermethodes voor dat vak voor het VMBO, MBO en HBO. Tevens treedt hij op als praktijkdocent en trainer. Hij is namens het VvEA-bestuur afgevaardigd naar het bestuur van Lira.
Onno Kalverda

Onno Kalverda

Penningmeester| Onno Kalverda was docent biologie en scheikunde. Hij maakte  examenvragen voor het CITO en werkte  mee internationale projecten om het gebruik van de computer in het biologieonderwijs te stimuleren. Hij was auteur van biologiemethode en uitgever. Hij begon in 2006 als coördinator bij VSenV  en was initiatiefnemer van de oprichting van  de Vereniging van Educatieve Auteurs.

Anne Coos Vuurmans

Anne Coos Vuurmans

Bestuurslid | Anne Coos Vuurmans was schoolbegeleider in Utrecht met als specialiteit Reken-wiskunde onderwijs. Zij schreef mee aan een rekenmethode, was enkele jaren hoofdredacteur van JSW en Volgens Bartjens, tijdschriften voor het basisonderwijs en werkte als uitgever voor een educatieve uitgeverij. Zij schrijft mee aan onderwijsmethoden, onder andere voor rekenen, taal en geschiedenis.
Isabelle de Ridder

Isabelle de Ridder

Bestuurslid | Isabelle de Ridder werkt al ruim tien jaar onder de naam De Ridder Taalwerk voor verschillende educatieve uitgeverijen in de functie van conceptontwikkelaar, auteur en (eind)redacteur. Opdrachtgevers zijn o.a.: Uitgeverij Zwijsen, Malmberg, Noordhoff Uitgevers en ThiemeMeulenhoff.Daarnaast ontwikkelt ze samen met Saskia Klomps (eigen) educatieve materialen en producten onder de naam Educatieve Concepten. Een voorbeeld hiervan is de Lessenserie Burgerschap voor Snappet. Verder schrijft Isabelle met veel plezier kinderboeken die bij uitgeverij Clavis worden uitgegeven. Onder andere voorleesboeken voor kleuters: Pleuntje (maart 2016) en Joep (september 2016).
Saskia Klomps

Saskia Klomps

Bestuurslid | Saskia Klomps (1974) heeft ruime ervaring opgedaan binnen het onderwijs. Na haar studie Taal- en Cultuur in Tilburg begon zij als taaldocent met  het implementeren van taalbeleid bij een ROC. Daarna maakte ze de overstap naar uitgeverij Malmberg als ontwikkelaar van (multimediaal) lesmateriaal. In 2004 trad Saskia in dienst bij de CED-Groep en deed brede kennis en ervaring op als ontwikkelaar en onderwijsadviseur. Vier jaar werkte zij met plezier mee aan de ontwikkeling van Nieuwsbegrip Begrijpend Lezen. Na zes jaar besloot Saskia de uitdaging als Productmanager aan te gaan bij ITpreneurs. Daar kreeg zij ruimte om nieuwe producten in de markt te zetten. Het ondernemerschap  begon steeds meer te kriebelen. Daarom maakte Saskia in 2011 de overstap naar zelfstandig ondernemer.
Als freelancer/ondernemer sluit Saskia met haar producten en diensten aan bij de kennis, vaardigheden en houdingsaspecten die leerders in de 21e eeuw nodig hebben. Tevens is zij projectleider Lot’s Foundation, waar Herman van Veen medeoprichter van is: www.lotsfoundation.com en is zij voorzitter van het Herman van Veen Artscenter Fonds.
Samen met collega freelancer Isabelle de Ridder richtte Saskia het bedrijf Educatieve Concepten op, voor het ontwikkelen van materialen in opdracht en in eigen beheer.